Potaž sa brokolijem se pravi uz dodatak belog luka koji joj daje savršenu aromu.
Sastojci:
3 kašike putera
2 srednja luka, grubo iseckana
6 čenova belog luka, vrlo sitno iseckanih
½ kašičice tucane paprike
1 ¼ kašičica fine morske soli
biber, po ukusu
1 kg brokolija
340 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
1,5 l vode
200 g narendanog kačkavalja
Priprema:
Za ovaj potaž rastopite puter u loncu na niskoj vatri. Dodajte crni luk, beli luk, tucanu papriku, ¼ kašičice soli i malo bibera. Promešajte da se sjedini, a zatim poklopite šerpu i dinstajte povremeno mešajući, dok luk ne omekša, oko 8 do 10 minuta.
U međuvremenu, isecite brokoli na cvetove i stabljke. Stabljike isecite na komadiće i ostavite na stranu. Cvetove brokolija takođe stavite na stranu za kasnije. Ubacite iseckane stabljike brokolija i iseckani krompir u šerpu i promešajte. Sipajte vodu i preostalu 1 kašičicu soli. Pojačajte vatru na najjače i dovedite smesu do ključanja, a zatim smanjite vatru na nisku i poklopite lonac.
Krčkajte stabljike brokolija i krompir ne omekšaju, oko 20-25 minuta. U međuvremenu, iseckajte cvetove brokolija na komadiće. Kada krompir i stabljike omekšaju, dodajte polovinu cvetića u lonac, promešajte, poklopite i kuvajte dok ne postanu svetlozeleni, oko 3 do 5 minuta. Skinite lonac sa vatre. Izblendirajte čorbu kada se prohladi, u serijama, dok smesa ne bude potpuno glatka, a zatim vratite u šerpu.
Komentari (0)