Ukrao dva luksuzna automobila vredna pola miliona, a da se nije pomerio iz fotelje

Osim što je izveo krađu bez potrebe da napušta kućno okruženje, jednako je uspešno zameo svoje tragove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/ Yves Cedric Schulze

Obično je za krađu automobila potrebno fizički ući u automobil ili provaliti u salon. Osim ako ste sposobni haker s razvijenom kreativnosti, pa i određenom dozom hrabrosti.

Naime, jedan haker iskoristio je činjenicu da saloni neretko za prebacivanje vozila koriste usluge dostave. Ovaj haker je jednostavno upao u sistem i za dostavu 200.000 dolara vrednog Mercedes-Maybacha GLS600 uneo novu adresu na Floridi, piše Road & Track, prenoseći wsvn.com.

“Kriminalac je zapravo hakovao portal i znao je koja se vozila i kuda prevoze. Dogodilo se da je haker došao do vozača ponašajući se kao da je on kupac i dao mu informacije, rekao mu je gde auto navodno treba da ide”, rekao je zaposleni kurirske službe za WSVN.

Umesto u Holivud, auto je isporučen u Majami.

Neimenovani haker tu nije stao. Potom je izabrao dvostruko skuplji Rolls-Royce Cullinan. U ovom je slučaju vozaču dostavljaču poslao je poruku da promeni adresu za isporuku. Vozač je potvrdio adresu i vreme, pojavio se s Cullinanom te ga isporučio hakeru.

Haker je dovoljno uveren u svoju nadmoć te se i uljudno zahvalio prevarenim dostavljačima: “Hvala na besplatnom Maybachu, frende”, rekao je pre nego što je poslao fotografiju GPS trackera uklonjenog iz automobila uz reči: “Buraz, auto je već u Dubaiju ili Evropi, pogađaj.”

Za hakerom policija intenzivno traga, ali tragova baš i nema puno. Postoji nagrada od 20.000 dolara za povrat svakog automobila. Dva ukradena vozila vrede oko pola miliona dolara.Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar