“Svake godine sve lepše mi je da budem ovde” Bogdanoviću pravi si patriota!

Bogdan je pričao i o prijateljstvu sa Nikolom Jokićem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube/ Košarkaški savez Srbije

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuje veliki izazov ovog leta, a to su Olimpijske igre u Parizu.

Na konferenciji za novinare koja je organizovana u Beogradu javnosti se obratilo Bogdan Bogdanović.

Bogdanović je odgovorio na pitanje da li su teže Olimpijske igre ili Mundobasket.

“Svako takmičenje je za sebe teško i novo je iskustvo. Nikada nisam gledao onako daleko unapred, nego sam išao dan za danom. Tako pristupam i ovom letu. Mislim da kao i svako leto treba da počnemo od tog stvaranja hemije, unutrašnjeg druženja, da budemo srećni što smo tu, da budemo zadovoljni društvom koje imamo i mislim da ne treba da se opterećujemo drugim stvarima”.

Bogdan uživa dok nastupa za nacionalni tim.

“Drago mi je da vi to prepoznajete, a naš zadatak kada nastupamo ovde je da motivišemo decu, ali i mlađe generacije koje su bliže nastupu za reprezentaciju i mislim da je to uvek poseban neki momenat prijateljstva, druženja, igre… Ne znam kako bih to drugačije opisao, sem da je svake godine sve lepše mi je da budem ovde i nadam se da će me zdravlje što duže poslužiti. Time se najviše bavim”.

Bogdan je govorio i o prijateljstvu sa Jokićem.

“Ne znam kako da ti odgovorim, kada si sve već rekao. To su prijateljstva koja se samo tu stvaraju, iz tog zajedništva, nije sama košarka važna. Jeste ona sada ovde prioritet, ali mi smo pre svega ljudi, prijatelji. I eto, ne znam ni kako bih rekao, ne može rečima da se opiše rečima to prijateljstvo. To se dešavalo i pre. Imali smo dobre primere ispred nas. Sve to dolazi prirodno, to je taj neki osećaj, prijateljstva”.

Bogdan je bio u Somboru na konjičkim trkama.

“Prvi put sam bio tamo gore, te trke su stvarno zanimljive, pogotovo kad neko kao Joka, ko je tako investiran zna kako kasa konj, kad mu očepe uši, dosta nauči čovek o saigraču, prijatelju, to su te neke stvari. Kada radimo na hemiji, nije samo izlazak, pijančenje, ima dubljih poznanstava. Bila mi je čast i privilegija da budem tu sa njim, da vidim koliko on to vidi” – kazao je Bogdan.

Bogdanović je pomenio i mečeve protiv Amerikanaca.

“Prvi meč s Amerima može samo da nam pomogne. Biće to spektakl. Kad izađeš na teren protiv najboljih, možeš da budeš samo bolji. Drago mi je što ćemo igrati s njima i tokom priprema”.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar