Vučević u Atini: Evropa nije zaokružena bez zemalja Zapadnog Balkana, Brisel mora da da jasan signal

Premijer je danas učestvovao na panelu "Pristupne perspektive Zapadnog Balkana i njihov značaj za budućnost Evrope. Da li smo u periodu stagnacije ili izgradnje novog momentuma?"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/milosvucevic

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastao se danas u Atini sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Foto: srbija.gov.rs

Vučević je danas učestvovao na panelu “Pristupne perspektive Zapadnog Balkana i njihov značaj za budućnost Evrope. Da li smo u periodu stagnacije ili izgradnje novog momentuma?”, u okviru Međunarodne konferencije “Mir i održiv razvoj”.

Foto: Instagram/milosvucevic

On je na panelu istakao da Evropa nije zaokružena bez zemalja Zapadnog Balkana i istovremeno poručio da je članstvo Srbije u EU strateški cilj, kao i da će se nastaviti reforme koje bi, kako kaže, trebalo da budu podržane i konkretnim merama.

Foto: Instagram/milosvucevic

On je dodao da je svima dosta “prazne priče”, kao i da su se ljudi zasitili očekivanja, ali je istovremeno poručio da je vreme da se Zapadni Balkan ohrabri i da Evropa da jasan signal.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar