Dan Beogradskih urbanih oaza na 19. Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture

Ovaj događaj deo je projekta Beogradske urbane oaze koji će osvežiti tri zapostavljena urbana prostora u Beogradu, koristeći snagu umetnosti i angažovanja zajednice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pexels/Pavle Živković

Dan Beogradskih urbanih oaza će biti održan u subotu 22. juna 2024. u okviru programa 19. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture.

Ovaj događaj deo je projekta Beogradske urbane oaze koji će osvežiti tri zapostavljena urbana prostora u Beogradu, koristeći snagu umetnosti i angažovanja zajednice.

Tri urbana prostora u fokusu projekta su okruženje Centra za integraciju mladih na Zvezdari, dvorište Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju na Julinom brdu, kao i Arboretum Šumarskog fakulteta na Banovom brdu.

Zajednički piknik (community picnic) sa izložbom radova se održava u Centru za integraciju mladih na Zvezdari (Krfska 7, od 10.00 do 12.00). Posetioci, komšije i deca/mladi iz Centra za integraciju mladih pozvani su na ovaj piknik, uz izložbu studenata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Studenti će predstaviti svoje projekte i vizije za živopisniji, održiviji i zeleniji prostor oko Centra koje su razvijali zajedno sa decom, štićenicima Centra.

Posetioci su pozvani da ponesu svoje grickalice, kako bi dali svoj doprinos pikniku, i da se uključe u diskusije predstavljenih rešenja. Prisustvo i angažman su vitalni doprinosi uspehu ovog događaja u daljem razvoju komšiluka i njihovih zajedničkih aktivnosti.

Na lokaciji Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju – „Čukarica“ (Poručnika Spasića i Mašere 90), od 12.00 do 14.00 biće održana zajednička radionica, koja obeležava značajnu prekretnicu u projektu revitalizacije javnog prostora u blizini.

Posetioci, komšije i korisnici Dnevnog centra pozvani su da aktivno učestvuju u preuređivanju modela urbanog mobilijara u prostoru i uključe se u svrishodne diskusije o njegovom budućem korišćenju.

Pored ovih interaktivnih aktivnosti, učesnici će imati priliku da uživaju u osveženjima, otkriju atraktivne aranžmane za sedenje i istraže crtačke alate i knjige koje obezbeđuje lokalni izdavač Blum. Doprinosi i maštoviti predlozi svih učesnika igraju ključnu ulogu u oblikovanju zajedničkog okruženja koje je u skladu sa potrebama svih koji ga čine.Izvor: danubeogradu.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar