Recept za džem od maslačka: Nesvakidašnje ukusan namaz, savršen za palačinke

Sigurno ste nekada pravili džem od nekog voća, ali isprobajte i ovaj recept

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/wirestock

Maslačak možete da koristite za pripremu džema, čaja, da ga dodajete u salatu…

Mi vam predlažemo da od njega napravite džem. Sigurno ste nekada pravili džem od nekog voća, ali isprobajte i ovaj recept.

Sastojci:

200 g maslačka
600 g šećera
500 ml vode
1/2 kašičice limunske kiseline

Priprema:

Uberite maslačak i operite. Isecite žute latice i stavite u šerpu, pa prelijte vodom. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim dodajte limunsku kiselinu i smanjite temperaturu na najmanju. Kuvajte pola sata, pa sklonite sa šporeta, pa poklopite i ostavite tako da stoji nekih sat vremena. Zatim procedite kroz gazu. Latice maslačka stavite u šerpu i dodajte šećer. Kuvajte dok se šećer ne istopi i sve vreme mešajte. Zatim kuvajte još pola sata bez mešanja. Gotov džem sipajte u sterilisanu teglu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Izvor: Stvarukusa.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!