Ministarstvo obezbedilo 10,7 miliona dinara za realizaciju projekata u oblasti kulture u Pančevu

Ugovori su potpisani sa direktorima pančevačkog Narodnog muzeja, Zavoda za zaštitu spomenika kulture i Istorijskog arhiva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo kulture/Goran Zlatković

Ministar kulture Nikola Selaković potpisao je danas u Pančevu pet ugovora kojima je Ministarstvo kulture obezbedilo 10,7 miliona dinara za realizaciju projekata u oblasti kulture i poručio da to potvrđuje da se nastavlja dobro partnerstvo sa ustanovama kulture u Pančevu.

Foto: Ministarstvo kulture/Goran Zlatković

Ugovori su potpisani sa direktorima pančevačkog Narodnog muzeja, Zavoda za zaštitu spomenika kulture i Istorijskog arhiva.

Foto: Ministarstvo kulture/Goran Zlatković

Selaković je istakao da Ministarstvo kulture nastavlja da bude verni i dobar partner Gradu Pančevu. Tim povodom je dodao da se nada se da će ponovo posetiti Pančevo i da će se sastati sa direktorima ustanova kulture i predstavnicima grada, od gradonačelnika do većnika zaduženih za oblast kulture kao bi razgovarali i o budućim projektima strateške saradnje između Republike i sedišta Južnobanatskog okruga, da bi kulturne sadržaje i kulturni život grada i Banata učinili što boljim.

Foto: Ministarstvo kulture/Goran Zlatković

Ministar kulture je podsetio da je u poslednje četiri godine Ministarstvo kulture u Pančevu za 122 projekta uložilo više od 80 miliona dinara.

Foto: Ministarstvo kulture/Goran Zlatković

Sa direktorkom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo Grozdanom Milenkov potpisani su tri ugovora i to za konzervatorsko-restauratorske radove na ulaznoj ajnfor kapiji na objektu ove ustanove, potom za izradu projekta konzervatorsko-restauratorskih radova na Uspenskoj crkvi u Pančevu i za drugu fazu hitnih intervencija na obezbeđenju objekta dvorca Lazarević u Velikom Središtu. Sa direktorom pančevačkog Narodnog muzeja Miroslavom Birclinom Selaković je potpisao ugovor kojim je Ministarstvo kulture obezbedilo sredstva za sondažna arheološka istraživanja ranosrednjovekovnih lokaliteta 2024. godine na teritoriji jugozapadnog Banata, odnosno u banatskom Novom Selu, dok je sa direktorkom Istorijskog arhiva Pančevo Branislavom Milković potpisan ugovor za četvrtu fazu radova unapređenja delatnosti zaštite nepokretnog kulturnog nasleđa kroz investiciono održavanje dela objekta javne namene ove ustanove.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar