Vučević: Rezolucija o Srebrenici je formalno usvojena, a suštinski je doživela debakl

Vučević je poručio da smo danas bili svedoci ozbiljnih geopolitičkih promena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/milosvucevic

Danas smo bili svedoci geopolitičkih promena.

Danas su Srbija, Republika Srpska i srpski narod sa većim delom sveta, dve trećine čovečastva slobodarskog narativa uspeli da kažu jasno i glasno šta je istina, izjavio je premijer Srbije Miloš Vučević.

Generalna skupština Ujednjinenih nacija usvojila je danas Rezoluciju o Srebrenici za koju je glasalo samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

“Rezolucija o Srebrenici je formalno usvojena, a suštinski je doživela debakl. Uspeli smo da pružimo otpor dostojan svakog divljenja”, rekao je Vučević gostujući u Specijalu RTRS-a i dodao da je to urađeno pored političkih pritisaka i ucena koje su se dešavale prethodnih nedelja da bi se rezolucija usvojila i da bi se žigosao srpski narod.

Novina je da imamo Srbiju i Srpsku koje ne podržavaju takvu rezoluciju. Mi danas smemo da kažemo šta je istina. Pružili smo otpor dostojan svakog divljenja.

Premijer Srbije je zahvalio svim zemljama koje su imale hrabrosti da kažu šta je istina.

“Srbija, Republika Srpska i srpski narod nisu usamljeni. Nismo genocidan narod, dobri smo ljudi. Idemo napred”, naglasio je Vučević.

 Izvor: Objektiv.rs, RTRS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar