Na ovaj način nikada ne treba da podignete dete: Doktor otkrio koja se opasnost krije iza popularnog čina

Naglašava da ovo najviše vole očevi da rade

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TikTok/dr.jmack

Igranje roditelja sa decom svakako je način da ono odraste zdravo i uz puno ljubavi. Ipak, postoji jedan od popularnih načina kako roditelji vole da podignu decu od zemlje, koji može da dovede do povreda.

Dr Džej Mek Solter, lekar u hitnoj pomoći, na društvenim mrežama često objavljuje savete, a sada je upozorio sve roditelje na ovaj naizgled bezbrižan potez, koji u njegovu ordinaciju neretko dovodi decu.

Naime, kada dete podižemo tako što ga držimo za šake, može doći do iskliznuća ligamenta između lakatnog zgloba i druge dve kosti, što se često dešava kod dece koja se razvijaju. Kako je naveo dr Solter, više od 80 odsto dece koja mu dolaze u ordinaciju sa ovom povredom su uzrasta između jedne i tri godine.

Tri su opasna načina – povlačenje detetove ruke ili zgloba, ljuljanje deteta u krug za ruke i povlačenje deteta za ruku ili zglob koji se povlači. Da ne biste povredili svoje dete, uvek podižite dete ispod pazuha, a ne za šake, savetuje.

@dr.jmack Nursemaid’s elbow (aka radial head subluxation) affects over 20,000 children per year in the US with over 80% of those patients being between the ages of 1 and 3. #emergencymedicine #pediatrics #medschool #nursingschool #nursepractitioner #physicianassistant ♬ original sound – Dr.JMack | ER Doctor



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar