Mjuzikl “Mamma mia” za ljubitelje pop zvuka sedemdesetih: Večeras na repertoaru

I dalje je jedna od najpopularnijih predstava koja izaziva ovacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/YouTube/Mamma mia Pozorište na Terazijama

Iako se već devet godina prikazuje u pozorištu na Terazijama, mjuzikl “Mamma mia”, svaki put izaziva veliko interesovanje.Ovaj najgledaniji mjuzikl videlo je preko 60 miliona gledalaca širom sveta, u više od 50 zemalja, preveden na 26 jezika, dvadeset godina prošlo je od prvog prikazivanja i zaradio je iznad dve milijarde dolara…Kada na prethodno navedenu statistiku, dodamo činjenicu da su prema ovom mjuziklu snimljena dva filma, Mamma Mia! (2008) i Mamma Mia! Here we go again (2018), a zvanično je potvrđeno da se snima i treći nastavak, jasno je zašto ima epitet – najuspešniji.

Mjuzikl “Mamma Mia!”utemeljen je na hitovima legendarne švedske grupe ABBA i premijerno je izveden u Lodonu, 1999. godine. U domaćoj verziji stihovi pesama su prevedeni na naš jezik, izuzev refrena koji zadržavaju originalnu formu i čuvaju prepoznatljivost.

Tokom nastupa, ansambl od 150 ljudi sačinjen od glumaca, igrača,  članova hora i orkestra gledaocima izvodi 30 kompozicija potpisanih od strane Bjorna Ulvaesa i Benija Anedrsona, bivših članova popularne grupe. Ipak, predstava nije samo revija pesama, već i priča o ljubavi, porodici i odgovornosti roditelja prema deci smeštena na izmišljenom grčkom ostrvu.

Večeras ponovo na repertoaru Pozorišta na Terazijama.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar