Filmski festival u Kanu : Ulazak u paralelni univerzum Kan Vortex

Meril Strit dobila počasnu Zlatnu palmu,Zaode Sagazan otpevala Bouvijev hit, a border koli prošetao crvenim tepihom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Screenshot/Youtube/Cannes kick off

Svetski događaj broj jedan,koji je sinoć otovoren, a trajaće do 25. maja na kojem su se našle najveće filmske zvezde jeste 77. po redu Filmski festival u Kanu . Na repertoaru, u zvaničnoj konkurenciji, za Zlatnu palmu takmiči se 22 filma, dok će još 50 premijere biti prikazane van glavne konkurencije.

Francuska glumica Kamij Kotni, na sceni u Grand Theatru Lumiere, otvorila je ovaj festival uz poruku: “Možda niste svesni toga, ali upravo ćete ući u paralelni univerzum nazvan Kan Vortex.“

Veliku čast ove godine dobila je Meril Strip koja je na samom početku dobila počasnu Zlatnu palmu za ”neizbrisivo mesto u istoriji kinematografije”.

 

Pored nje, ovo značajno priznanje, biće uručeno reditelju Džordžu Lukasu, autoru ”Ratova zvezda”, kao i studiju Gibi, japanskom reditelju animacija Hajaou Mijazakuju.

Pored mnogobrojnih ostvarenja, tokom festivala biće prikazani filmovi ”Furiosa: A Mad Max Saga”, Kopolin film “Megalopolis”, kao i dela Paola Sorentina, Kevina Kostnera, Jorgosa Lantimoga.

Filmski festival je počeo premijerom komedije “Drugi čin”, u glavnoj ulozi sa Leom Sejdu koja se pojavila u raskošnoj srebrnoj haljini sa šljokicama brenda Louis Vuitton. Njoj su se pridružile Džejn Fonda u crnom kombinezonu Elle Saab, sa efektnim mantilom u leopard dezenu Forte Forte.

Foto: Screenshot/Youtube/ Cannes kick off

Službenom predstavljanju ovog filma prisustvovale su i supermodel Haidi Klum, francuska glumica Eva Grin i rediteljka Greta Gervin.

Nemačka manekenka ponela je tamnocrvenu Saiid Kobeisy raskošnu haljinu sa dubokim šlicem koji je otkrio njene zategnute noge. Njoj je bila potrebna pomoć dvojice muških asistenata da ponese dugački šlep, dok se kretala kanskim Kroazetom.

 

@voguegermany @heidi klum at the #filmfestival in #cannes. #voguegermany #heidiklum #heidiklumedit #cannesfilmfestival #festivaldecannes #heidi #heidiklumm #cannes2024 ♬ sweet dreams speed up – 00’s-10’s speed up songs

Na drugom mestu Eva Grin se istakla u složenoj haljini sa slojevima dok je pozirala za fotografije na crvenom tepihu ubrzo nakon svog dolaska.

Predsednica žirija u Kanu, Greta Gervig, inače poznata kao autorka filma Barbi, blistala je u raskošnoj haljini sa dekolteom do butina dok se družila sa svojim kolegama članovima žirija, među kojima je zvijezda filma “Killers Of The Flover Moon” Lili Gledston.

Publika je bila oduševljena nastupom Zaode Sagazan, koja je izvela numeru muzičke legend Dejvida Bouvija, “Modern Love”.

 

Posebna zvezda crvenog tepiha bio je već dobropoznati pas Mesi, border koli,zvezda filma ”Anatomija Pada”. Inače, on je bio gost na ovogodišnjoj dodeli Oskara.

Foto: Screenshot/Youtube/ Cannes kick off

Za zvaničan poster ovogodišnjeg filmskog festivala uzet je kadar iz filma Akire Kurosave, Rhapsody in august, koji je prikazan van konkurencije na smotri 1991. godine.

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar