Stigla potvrda iz FS Srbije: “Aplicirali smo zajedno sa FS Albanije za Evropsko prvenstvo”

Zvanično

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/YT/DarkMedia

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović potvrdio je da su Srbija i Albanija zajedno aplicirale za domaćinstvo Evropskog prvenstva za mlade.

Ranije je Fudbalski savez Albanije objavio da se kandidovao za domaćinstvo završnog turnira Evropskog prvenstva za mlade fudbalere 2027. godine, ali da su se u isto vreme obratili Fudbalskom savezu Srbije sa željom da dve federacije zajednički organizuju turnir jer Albanija nema dovoljno stadiona koji zadovoljavaju evropske standarde.

Sada je i zvanično stigla potvrda iz FSS-a.

“Fudbalski savez Srbije je zajedno sa Fudbalskim savezom Albanije aplicirao za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade (U21) koje se održava 2027. godine. Srbija poseduje kapacitete u pogledu stadiona, trening centara i hotela, za organizaciju jednog takvog takmičenja. Ideja je da se finale Evropskog prvenstva održi u Beogradu. Detalji će biti dogovoreni prilikom čitavog ciklusa pregovora i odlučivanja. U ovom momentu imamo dva takmaca – to su Turska i Belgija” – rekao je Branislav Nedimović za Meridian sport.

Nedimović je zatim detaljnije govorio o planu.

“Ideja je da finale Evropskog prvenstva bude odigrano na novom Nacionalnom stadionu, čija izgradnja je počela pre nekoliko dana u Surčinu. Utakmice grupne faze bi bile podeljene. Neke bi se igrale u Srbiji, a neke u Albaniji. Trenutno nije sve završno, ali u opticaju bi još bili stadioni u Leskovcu, Zaječaru, Loznici, Bačkoj Topoli i Novom Sadu” – rekao je Nedimović.

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar