“Kriminalizacijom severa KiM Kurti opravdava nasilje nad srpskim narodom”

Pogoršanje bezbednosne situacije na severu KiM je direktna posledica okupacije koju sprovodi Kurti, kaže Petković

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto. Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oglasio se na svom zvaničnom Iks (Tviter) nalogu o nasilju koje premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sprovodi nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

“Aljbin Kurti uporno pokušava da, kriminalizujući sever KiM, nađe opravdanje za fizičko i pravno nasilje koje sprovodi nad srpskim narodom, previđajući namerno da je i po zvaničnim statistikama koje je vodila policija u Prištini sever KiM bio najbezbedniji deo pokrajine.

Pogoršanje bezbednosne situacije na severu KiM je direktna posledica okupacije koju sprovodi Kurti i u to se uveravamo svakoga dana, jer njegove falange sprovode teror, pucaju u Srbe, prebijaju čak i našu decu!

Kurti ne sme da pomene da je njegov pripadnik tzv. KBS upucao braću Stefana i Miloša Stojanovića, da je Rosu upucao Dragišu Galjka, Milana Jovanovića i Srećka Sofronijevića na njegovom kućnom pragu, a da je troje Srba mučki likvidirano u Banjskoj, a da se nalaz obdukcije još krije!

Teror o kojem govorimo nije incident, već konstantno obeležje Kurtijeve politike, i ponovo podsećamo da je od njegovog dolaska na vlast zabeleženo preko 500 etničkih incidenata usmerenih protiv Srba, SPC i njihove imovine”, napisao je Petković na svom zvaničnom Iks profilu.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar