Najnoviji Lamorghini Urus SE: Hibrid sa V8 motorom i još više snage (FOTO/VIDEO)

Hibridni SUV dobio je i nekoliko kozmetičkih poboljšanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Lamborghini

Novi Lamorghini Urus SE je elektrifikovana verzija najprodavanijeg modela ove marke, a odlučili su da mu dodaju više snage i brzine nego što ih ima prethodnik.

Iako hibridna verzija obično znači i manju snagu, to ovde nije slučaj – SUV u ovoj verziji ima twin-turbo V8 4,0-litarski motor, uz električni.

Foto: Lamborghini
Foto: Lamborghini

Tu je i osmostepeni automatski menjač, a dok električni motor isporučuje 189 KS, V8 dodaje još 612 KS. Kombinovano, ovi motori isporučuju 789 KS, a u poređenju sa aktuelnim Urus S modelom, Urus SE do “stotke” stiže za 0,1 sekundu brže.

Foto: Lamborghini
Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus SE dolazi sa baterijom od 25,7 kWh, koja je dovoljna za 60 kilometara dometa ukoliko radi samo električni motor. Takođe, ako se vozi u EV režimu, maksimalna brzina automobila je 130 km/h, dok je u “punoj snazi” to 312 km/h.

Hibridni SUV dobio je i nekoliko kozmetičkih poboljšanja. Tako su, na primer, unapređena matrix LED svetla, a bilo je i nekoliko diskretnih izmena kada je u pitanju prednji deo, posebno sa elementima koji su inspirisani Revuelto superautomobilom.

Pored para 12,3-inčnih displeja, Urus SE dolazi i sa četiri nova režima vožnje: EV Drive, Hybrid, Performance, i Recharge. Naravno, tu su i stari režimi: Strada, Sport, Corsa, Neve, Sabbia, i Terra.Izvor: smartlife.mondo.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar