Iranski predsednik Raisi se obratio narodu nakon napada Izraela: “Neko se infiltrirao”

Raisi nije pomenuo eksplozije koje su odjeknule rano jutros u centralnoj provinciji Isfahan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Iranski predsednik Ebrahim Raisi pozdravio je danas uzvratni napad Irana na Izrael pre gotovo nedelju dana, ali nije pomenuo eksplozije koje su se čule jutros u centralnom regionu njegove zemlje.

Raisi je rekao, pred stotinama ljudi u provinciji Semnan, istočno od Teherana, da je uzvratni napad Irana na Izrael pokazao, kako je naveo, autoritet, čeličnu volju i jedinstvo iranskog naroda.

Raisi nije pomenuo eksplozije koje su odjeknule rano jutros u centralnoj provinciji Isfahan, a povodom toga nije bilo zvanične reakcije ni iranskih, niti izraelskih zvaničnika, preneo je Tajms of Izrael.

Neimenovani iranski zvaničnik izjavio je ranije danas, nakon izveštaja svetskih medija da je Izrael pokrenuo napad na iransku teritoriju i da su u iranskom gradu Isfahanu odjeknule eksplozije, da nije potvrđeno da je incident izazvan iz inostranstva.

– Nismo utvrdili nikakav spoljašnji napad, a istraga više naginje ka tome da se neko infiltrirao, nego da je izvršen napad koji je došao van zemlje – rekao je zvaničnik, preneo je Rojters.

Naveo je da Iran nema plan da se momentalno osveti Izraelu.

Američki zvaničnik prethodno je rekao za Si-En-En (CNN) da je Izrael napao iranski grad Isfahan u znak odmazde za iranski napad na Izrael 13. aprila, a iranski mediji objavili su da su oborena tri drona iznad Isfahana.

 Izvor: Agencije

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar