Ministar Mali iz Vašingtona: “Dok svetski javni dug raste, srpski opada”

Kako je Mali napisao, sve to govori u prilog tome da su vodili i da vode odgovorno našu ekonomsku politiku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/Instagram/mali_sinisa

Srpska ekonomija nastavlja da raste brže od evropske i svetske ekonomije, dok je javni dug mnogo niži od proseka u Evropi u svetu, napisao je na svom Instagram nalogu potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali.

Kako je direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva rekla u Vašingtonu, od 2019. godine ukupan svetski dug u odnosu na ukupan svetski BDP porastao je sa 84 na 93 odsto.

“Dakle, javni dug u odnosu na BDP, kada je svet u pitanju, danas je na 93 odsto. Srpski javni dug u odnosu na BDP na današnji dan je 47,6 odsto. Dakle, skoro pa smo duplo bolji nego što je to prosek u svetu. Ti podaci sami sve pokazuju, to ne govori ni Aleksandar Vučić, ni Ana Brnabić, ni Siniša Mali. To kaže Međunarodni monetarni fond i brojke”, objasnio je Mali.

Kako je Mali napisao, sve to govori u prilog tome da su vodili i da vode odgovorno našu ekonomsku politiku uprkos ogromnim izdacima koje su imali u prošlosti i koji su u vreme korone i energetske krize dostigli nekih devet milijardi evra.

“Uprkos svemu što radimo za našu privredu, ogromnim investicijama koje imamo u putnu i železničku infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje, uspeli smo da održimo javni drug pod kontrolom. Jedna mala i uspešna Srbija ima javni dug 47,6 odsto u odnosu na BDP, dok je javni dug u svetu na nivou od 93 odsto”, napisao je Mali.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar