Ubedljivi favorit za pobedu na Evroviziji: Može li mladi pevač da uđe u istoriju? (VIDEO)

Do velikog finala Evrovizije ostalo je tačno mesec dana, a prema kladionicama se sada Švajcarska izdvojila kao ubedljiv favorit za pobedu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS printscreen

Iako su Hrvati dugo imali najveće izglede za pobedu, sada su na drugom mestu sa 16 odsto šansi, dok Švajcarska ima 25 odsto šansi da odnese čuveni evrovizijski mikrofon, odnosno pobedničku statuu.

Švajcarci su na Evroviziji od samog početka, odnosno 1956. godine, a iako je odnela i pobedu na debitantskom izdanju, ova zemlja se generalno nije baš proslavila na Evroviziji.

Pobedu im je 1988. godine donela Selin Dion, ali su kasnije zbog loših rezultata, prema tadašnjim pravilima, propustili takmičenja 1995, 1999, 2001. te 2003. godine.

Nakon uvođenja polufinalnih večeri, od 2004. godine, Švajcarci su tek osam puta izborili plasman u finale. Najveći uspeh su proteklih 20 godina ostvarili 2021. godine kada su bili treći.

Takođe, ova zemlja više puta je završavala takmičenje sa nula poena.

Ovogodišnji predstavnik Švajcarske je Nemo, rođen 1999. godine u Bilu, malom gradu u Švajcarskoj u kojem se pričaju i nemački i francuski. Svira violinu, bubnjeve i klavir.

Popularnost je stekao 2016. godine, praktično preko noći, nakon što je njegov video sa švajcarskog takmičenja postao viralan na društvenim mrežama. Izdao je od tada dva albuma, a sedam pesama našle su se na nacionalnim top listama.

Da li je ovo godina kada će ovaj mladi pevač doneti pobedu Švajcarskoj, nakon nezaboravne Selin Dion, saznaćemo početkom maja u Malmeu u Švedskoj.

BONUS VIDEO:Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar