Inovacije u oblasti plastične hirurgije: Na VMA prva rekonstrukcija dojke inovativnim tkivnim ekspanderom

Najvažnija karakteristika ekspandera je da ne sadrži metal, te da nakon ugradnje omogućuje zračnu terapiju i čitav niz dijagnostičkih procedura

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: VMA

U Vojnomedicinskoj akademiji urađen je prvi akt rekonstrukcije dojke nakon mastektomije tkivnim inovativnim ekspanderom Motiva Flora, renomiranog svetskog proizvođača.

Operaciji, koja predstavlja iskorak u dosadašnjem operativnom tretmanu karcinoma, prisustvovali su načelnik Grupe hirurških klinika VMA pk prof. dr Boban Đorđević, direktor kompanije Establishment Labs za Evropu Filip Bosna i globalni menadžer za ABR Josip Kovačević.

Foto: VMA

Najvažnija karakteristika ekspandera je da ne sadrži metal, te da nakon ugradnje omogućuje zračnu terapiju i čitav niz dijagnostičkih procedura, uključujući i magnetnu rezonancu kao dodatnu metodu za ranu dijagnostiku bolesti, što do sada nije bio slučaj.

Operaciju je izveo načelnik Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine VMA pukovnik prof. dr Nenad Stepić sa svojim timom.

Foto: VMA

Ovim povodom se zahvalio na odluci da se prva intervencija najsavremenijim ekspanderom uradi u VMA. Naglasio je da se u VMA godišnje uradi preko stotinu operativnih zahvata rekonstrukcija dojki i da praćenje svetskih trendova u hirurgiji ostaje osnovni princip rada u VMA.

Povodom operativnog zahvata urađenog u VMA, direktor Establishment Labs za Evropu gospodin Filip Bosna rekao je da je velika čast što je VMA prihvatila da prva u Srbiji izvede operaciju ugradnje ekspandera dojke najnovije generacije „Flora TissueExpander“ i zahvalio na mogućnosti da prisustvuje događaju. Dodao je i to da se korišćenjem najnaprednijih proizvoda i unapređenjem tehnika rekonstrukcije dosta doprinosi zdravlju i kvalitetu života pacijentkinja koje su preležale karcinom dojke, te da je današnji operativni zahvat još jedan pokazatelj da kompanija Establishment Labs drži za prioritet zdravlje i dobrobit žena.

Bonus video:

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar