Pronađen nestali dečak (13) u Hrvatskoj: NENO alarm je bio aktiviran po drugi put

Hrvatska policija je danas popodne, zbog nestanka dečaka, aktivirala NENO alarm

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/ Erin East

Policija je pronašla 13-godišnjeg dečaka koji je nestao na području Laništa u Zagrebu.

– Obaveštavamo vas da je pronađeno maloletno lice rođeno 2010. godine koje je juče zalutalo sa područja Laništa, a ujedno koristimo priliku da se zahvalimo medijima i građanima koji su, ne samo u ovoj već i sličnim situacijama, reagovali društveno odgovorno i pokazali svoju osetljivost prema najugroženijim društvenim grupama – saopštila je večeras zagrebačka policija.

Policija je danas popodne zbog nestanka dečaka aktivirala i tzv. NENO alarm. NENO je skraženica za Nacionalnu evidenciju nestalih osoba, a alarm se građanima aktivira putem društvenih mreža.

Sistem NENO alarm je u Hrvatskoj pušten u funkciju krajem 2022. godine, a reč je o hrvatskoj verziji onog što je u SAD-u poznato kao “Amber Alert”.

Ovaj alarm se koristi kada postoje informacije koje ukazuju na opravdan strah da je nestalo dete kidnapovano ili da su mu život i zdravlje u neposrednoj opasnosti.

Ovo je drugi put da hrvatska policija aktivira NENO alarm. Prvi put sredinom februara, kada je u Zagrebu nestala devojka.Izvor: Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar