Ivanišević iskreno o prekidu saradnje sa Đokovićem: “Nema pravog, a ni pogrešnog razloga”

Hrvatski trener za Sport klub otkrio detalje prekida saradnje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/YouTube/SkySportsNews

Bivši trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević govorio je o razlozima zbog koji je prekinuo saradnju sa svetskim brojem 1.

Njih dvojica su dugo godina sarađivali i uspeli u više navrata da osvoje najveće turnire.

Mnogo se polemisalo oko njihovog rastanaka, a Goran Ivanišević je u intervjuu za Sašu Ozma sa Sport Kluba otkrio da neke stvari nisu bile istinite i da je došlo do “zamora materijala” sa obe strane.

“Niko nije ni blizu pogodio. Nema pravog razloga, pravi razlog je zasićenje, što je ovo bilo teških pet godina. Ljudi zaboravljaju koronu, da je on u jednom momentu bio označen kao najveći negativac, svetski negativac jedan zbog toga što se nije vakcinisao. Stalno si u nekom međukoraku, sa koferom u rukama, pa ti onda neki ministar zabrani da ne možeš da igraš. Zamor materijala, ja uvek idem to na tehnički. I on se umorio od mene, ja od njega i ja mu tu nikako nisam mogao ni pomoći. Kada sve zbrojimo, napravili smo veliku stvar za tenis” – rekao je Ivanišević za Sport Klub.

Naveo je da je sve krenulo od prethodnog Vimbldona.

“Nije se to dogodilo u Americi. Ja sam to osetio, ako ću biti iskren, u Americi prošle godine. Neću reći na Vimbldonu, ali ne govorim tu o njemu kao igraču, nego meni – meni je teško pao. Svaka čast Alkarazu, bio je bolji, ali jedan, dva poena, moglo je da bude drugačije. Onaj meč sa Alkarazom u Sinsinatiju i osvajanje US Opena, osetio sam da je blizu kraj. Nema pravog, ni pogrešnog razloga. Ja sam prošle sezone imao operaciju kolena, nije me bilo šest meseci, pa sam došao u Torino.”

Govorio je i o Novakovom vikanju i da li mu je to smetalo.

“Novak je takav, svi koji prate Novaka, znaju da to tako funkcioniše. Njegova komunikacija na terenu i kada je meč, sve je bilo dozvoljeno. Ja ga to nisam ni čuo, tereni su veliki. Možeš da razgovaraš samo sa strane na kojoj je trener, sada samo sudija to malo blaže gleda. Ima dosta interesantnih primera, daću vam dva – on je uvek voleo da se “dere” sa 20-30 metara, ja ga naravno ne čujem i sada na primer on izgubi servis, ali falila su dva forhenda i on sada viče šta mu je sa servisom. Ne mogu za pet sekundi da mu kažem da nije ništa sa servisom, nego sa forhendom. A on već pita šta je sa riternom… Opet smo na početku. Moj glas je bio najtanji. Uvek sam govorio Miljanu, on je imao najprodorniji glas. Najbitnije je bilo da on dobije meč. To su sitnice, nije uvek to baš lako, svi smo mi pod stresom.”Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar