Rok je prošao, ali još možete da podnesete finansijski izveštaj, pod jednim uslovom

U zakonskom roku je putem posebnog informacionog sistema Agencije dostavljeno oko 284.000 zahteva za javno objavljivanje finansijskog izveštaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Agencija za privredne registre

Agencija za privredne registre saopštila je da je prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2023. godinu uspešno okončan 1. aprila 2024. godine u ponoć.

U zakonskom roku je putem posebnog informacionog sistema Agencije dostavljeno oko 284.000 zahteva za javno objavljivanje finansijskog izveštaja odnosno dokumentacije, od čega se malo više od 89 odsto dostavljenih zahteva odnosi na redovan godišnji finansijski izveštaj, a oko 11 odsto na izjave o neaktivnosti.

Do sada je Agencija obradila i na internet stranici, kao ispravne, objavila oko 148.000 izveštaja, odnosno izjava o neaktivnosti.

Podsećaju obveznike koji nisu dostavili svoje izveštaje, odnosno izjave o neaktivnosti za 2023. godinu, u propisanom roku, da mogu da ih dostave Agenciji uz plaćanje naknade za javno objavljivanje koja je uvećana zbog zakašnjenja, po osnovu neblagovremenog dostavljanja.

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2023. godinu, obveznici mogu da prate na stranici: Registri/ Finansijski izveštaji/ Javno objavljeni finansijski izveštaji i ostale pretrage.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar