Komisija sačinila izveštaj o smrti bebe iz Sremske Mitrovice: Odmah je dostavljen u Više javno tužilaštvo

Ministarstvo zdravlja se oglasilo u vezi sa postupanjem i ponašanja prema porodilji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Janko Ferlič

Povodom interesovanja javnosti u vezi sa postupanjem i ponašanjem zdravstvenih radnika prema porodilji M.M u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, Ministarstvo zdravlja saopštava sledeće:

– Rešenjem ministarke zdravlja Danice Grujičić imenovana je Komisija za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica, a u vezi stručnog postupanja i ponašanja prema porodilji M. M – navodi se u saopštenju i dodaje:

– Imenovana Komisija je 4.03.2024. godine sačinila Izveštaj o vanrednoj spoljnoj proveri kvaliteta stručnog rada koji je 06.03.2024. godine dostavljen ministarki zdravlja i u kojem je sadržan zaključak nadzornika sa mišljenjem o posledici po zdravlje pacijenta sa Predlogom mera za otklanjanje uočenih nedostataka. Izveštaj Komisije je dostavljen i Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

S obzirom da Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici u predmetnom slučaju vodi istražni postupak protiv okrivljenog lekara M.M, zbog sumnje da je učinjeno krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći na štetu oštećene M.M, i da je proširena Istraga i u vezi postupaka koji su doveli do posledica po oštećenu J.I, ne mogu se saopštavati informacije sadržane u Izveštaju Komisije zbog ugrožavanja, odnosno ometanja vođenja istražnog postupka.

 Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar