Važna odluka doneta na sastanku Vučića sa Dodikom i patrijarhom

Ranije danas predsednik Srbije ocenio je ovaj sastanak kao jedan od najznačajnijih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopštio je danas nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem, da je doneta važna odluka.

U saopštenju za medije nakon sastanka, koji je ranije danas predsednik Srbije ocenio kao jedan od najznačajnijih, navodi se da je sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Porfirijem, tokom višesatnih razgovora donet zajednički zaključak da 5. i 6. maja u Beogradu i drugim delovima Srbije bude održan veliki Vaskršnji sabor Republike Srbije i Republike Srpske.

-Na tom Saboru biće donete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine. Nova Vlada Srbije i Vlada Srpske pripremiće deklaraciju i moguće druge opštepravne akte koje će u istom tekstu podneti na usvajanje Narodnim skupštinama Republike Srbije i Republike Srpske. Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi celokupan srpski narod i od Njegove svetosti zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve. O svim drugim detaljima u narednom periodu obavestićemo javnost, navodi se u saopštenju iz Predsedništva.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar