Očekuje nas velika promena vremena: RHMZ najavljuje KOŠAVU olujne jačine, naoblačenje s kišom i snegom

RHMZ najavljuje da se očekuju padavine od 20 do 40 mm za 24 h

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Republički hidrometeološki zavod najavio je za ponedeljak košavu, a uveče i tokom noći sa juga Srbije stiže naoblačenje sa kišom, a na planinama sneg.

U ponedeljak nakon delimično vedrog jutra, tokom dana umereno naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području. Na jugu Banata očekuju se udari košave olujne jačine. Kiša će kasnije posle podne i uveče početi da pada najpre na jugu Srbije, a tokom noći padavinska zona će se proširiti na većinu krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava. Na visokim planinama prelazak kiše u sneg.

U utorak se obilnije padavine očekuju na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije, u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu i to od 20 do 40 mm za 24 h. Na visokim planinama u ovoj oblasti, iznad 1.500 metara intenzivan vlažan sneg. U ostalim krajevima Srbije uz promenlјivu oblačnost manja količina padavina. Vetar će biti u kratkotrajnom skretanju na severni i severozapadni.

U sredu i četvrtak promenlјivo oblačno i malo svežije, povremeno s kišom, na planinama sa snegom. Maksimalne temperature od 12 do 16 stepeni.

U petak i subotu se padavine očekuju još na istoku i jugu Srbije, a zatim će u nedelјu biti suvo sa sunčanim intervalima.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar