Ukradena torba sa bezbednosnim planovima za Olimpijadu! Panika u Parizu, posledice mogu da budu jezive!

Inženjer je rekao da njegov radni računar i dva USB -a sadrže osetljive podatke, posebno planove policije za osiguranje ovogodišnjih Olimpijskih igara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/Reuters

Torba u kojoj se nalazi kompjuter i dva USB memorijska ključa sa policijskim sigurnosnim planovima za Olimpijske igre u Parizu ukradena je iz voza na stanici Gare du Nord u glavnom gradu Francuske.

Torba je pripadala inženjeru iz gradske skupštine Pariza, saopštila je policija u utorak, potvrđujući izveštaj televizije BFM, dodajući da je on torbu stavio u prtljažni prostor iznad svog sedišta. Kako mu je voz kasnio, odlučio je da promeni prevoz i tada je otkrio krađu.

Inženjer je rekao da njegov radni računar i dva USB -a sadrže osetljive podatke, posebno planove policije za osiguranje ovogodišnjih Olimpijskih igara.

Uviđaj sprovodi regionalna policija.

Tokom igara, koje se održavaju od 26. jula do 11. avgusta, biće angažovano 2.000 policajaca i oko 35.000 pripadnika obezbeđenja.

Pariz je bio poprište napada velikih razmera, poput napada na Bataclan 2015. godine kada su islamistički ekstremisti upali u muzičku dvoranu i pucali na terase kafića, ubivši 130 ljudi.Izvor: k1info.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar