Nakon napada na Odesu, delovi ruskog drona završili na teritoriji Moldavije

Zabranjen je pristup mestu pada, a delovi drona su poslati na ekspertizu, saopštila je pogranična policija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / Elbit Systems

Moldavske vlasti otkrile su delove drona tipa “šahed” na moldavsko-ukrajinskoj granici, nedugo nakon ruskog napada dronovima na Odesku oblast u Ukrajini, saopštila je moldavska pogranična služba.

Kijev independent navodi da su ruske snage u noći između 9. i 10. februara pokrenule tri talasa napada na Odesku oblast, ciljajući Odesu i infrastrukturu na reci Dunav u okrugu Izmail, a povređene su četiri osobe.

Kišinjev veruje da je dron koji je pronađen na moldavskoj teritoriji oborila ukrajinska protvvazdušna odbrana tokom napada u noći između 9. i 10. februara.

Iz Moldavije dodaju da su ostaci drona pronađeni u blizini sela Etuli, koje se nalazi 15 kilometara jugoistočno od ukrajinske luke na Dunavu, Reni, i oko 40 kilometara severozapadno od Izmaila.

“Procenili smo da nema rizika po lokalnu zajednicu”, saopštile su moldavske vlasti.

Zabranjen je pristup mestu pada, a delovi drona su poslati na ekspertizu, saopštila je pogranična policija.

“Otkriće ostataka drona ‘šahed’ na jugu Moldavije predstavlja ozbiljan podsetnik sa kakvom sumornom realnošću se susrećemo. Ruska agresija ugrožava ceo kontinent, a podrška Ukrajini se mora nastaviti”, rekla je predsednica Moldavije Maja Sandu.Izvor: Informer, Kiev Independed

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar