Prekinule misu PAPA FRANJE: Dve aktivistkinje za prava životinja napravile opštu pometnju u bazilici (VIDEO)

Jedna od žena nosila je transparent sa natpisom „Stop blagoslovu korida“ i majicu sa istim sloganom na italijanskom jeziku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Dve aktivistkinje za prava životinja prekinule su danas večernje bogosluženje koje je predvodio papa Franja u rimskoj bazilici Svetog Pavla, uzvikujući parole i podižući transparente protiv borbi s bikovima pre nego što ih je obezbeđe izvelo.

Na video snimcima prikazane su dve žene u zadnjem delu srednjeg prolaza bazilike, gde su papa i drugi hrišćanski velikodostojnici učestvovali u tradicionalnoj godišnjoj službi za jedinstvo hrišćana, prenosi Rojters.

Jedna od žena nosila je transparent sa natpisom „Stop blagoslovu korida“ i majicu sa istim sloganom na italijanskom jeziku.

Ceremoniji pred oko 1.500 ljudi prisustvovao je i duhovni vođa Anglikanske crkve, kenterberijski nadbiskup Džastin Velbi, Aktivistkinje su, prema izjavama očevidaca, pripadnice italijanskog ogranka organizacije “Pipl for d Etikal Tritment” (PETA).

Članovi iste grupe okupili su se u blizini Vatikana prošlog jula u crvenim ogrtačima i sa lažnim rogovima kako bi pozvali papu da osudi “varvarsku praksu borbe s bikovima”.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar