RHMZ upozorava: Tokom noći nas očekuju mraz i poledica, naredna dva dana smo pod meteoalarmom

Na snazi će u sredu i četvrtak biti žuti meteoalarm

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Jonathan Knepper

Republički hidrometeorološki zavod izdao je večeras u 21.55 najnoviju najavu vremenskih prilika, prema kojoj se u toku noći lokalno očekuje pojava poledice.

-Na severu i zapadu Srbije pretežno vedro uz slab mraz. U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, ponegde u južnim predelima s kratkotrajnom susnežicom ili slabim snegom, navodi RHMZ.

Foto: RHMZ

Sutra ujutro na jugozapadu, jugu i istoku Srbije niska oblačnost, a u ostalim krajevima pretežno vedro uz slab mraz. Tokom dana novo naoblačenje sa severozapada, koje će kišu usloviti posle podne najpre u Vojvodini, a uveče i u toku noći tek ponegde i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren, tokom dana u skretanju na južni, a uveče i noću ponovo severozapadni, u Timočkoj Krajini u pojačanju. Najniža temperatura od -4 do 2 °S, a najviša od 5 do 11 °S.

Zbog moguće poledice i zaleđivanja mokrih površina biće upaljen žuti meteoalarm.

U četvrtak promenljivo i vetrovito uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Kratkotrajne padavine očekuju se uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije: u nižim predelima kiša, a u brdsko-planinskim sneg. Vetar umeren i jak, na istoku i sa udarima olujne jačine, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 5 °S, a najviša od 8 do 13 °S.

Na snai će takođe biti žuti meteoalarm ali zbog udara vetra jačih od 17 m/s.

Narednih dana malo toplije.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar