Region je zanemeo od tuge i šoka! Brat osumnjičen da je UBIO BRATA! Komšije:”Bilo je tu svega, i droge i alkohola”

Zločin se dogodio u trošnoj porodičnoj kući u kojoj su braća živela s majkom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Scott Rodgerson

Stravičan zločin potresao je dolinu Neretve. U mestu Borovci u Opštini Kula Norinska, smeštenom nedaleko od državnog puta Metković-Vrgorac, Robert K. (47) ubio je brata Srećka (51).

Zločin se dogodio u trošnoj porodičnoj kući u kojoj su braća živela s majkom.

“Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske stanice Metković, u saradnji sa Županijskim državnim tužilaštvom, završili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je muškarac od 46 godina počinio krivično delo ubistva 51-godišnjaka s kojim je usko porodično povezan”, službeno je saopštila policija.

Na licu mesta obavljen je uviđaj kojim je rukovodio zamenik županijskog državnog tužilaštva, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 47-godišnjak u večernjim satima u sredu, 17. januara, u porodičnoj kući hladnim oružjem usmrtio 51-godišnjaka zadavši mu dve ubodne rane u abdomen.

“Na osnovu naloga Županijskog državnog tužilaštva telo usmrćenog muškarca je prevezeno na Odeljenje patologije dubrovačke bolnice, gde će se obaviti obdukcija”, dodali su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Bratoubilački čin potresao je celu dolinu Neretve, od Metkovića do Ploča gde su nesrećna braća živela pre nego što su se odselila u Borovce. I ubijeni i ubica od ranije su poznati policiji.

“Bilo je tu svašta! I droge i alkohola”, rekli su nam retki stanovnici mesta skrivenog među brdima na zapadnom rubu neretvanskog kraja u kojem stalno boravi tek dvadesetak ljudi.

Vikendima se naselje popuni, ali tokom radnih dana je pusto i prazno. Svi su šokirani događajem iako su znali da je porodica problematična.

Foto: Unsplash/Max Fleischmann

“Ma verujte mi, uvek me bilo strah da će se nešto loše s njima dogoditi. Često se iz te njihove kuće čula vika i galama.”

“Braća su se sukobljavala međusobno. Ovaj mlađi je često terao iz kuće starijeg. Na kraju ga je i ubio.”

“A jadna majka nije tu mogla ništa učiniti niti je to mogla sprečiti, premda je više puta davala za pravo mlađem koji je bio i problematičniji. Eto, vidite, na kraju je ubio brata”, rekli su u Borovcima.

Zločin se dogodio u sredu uveče oko 22.15 sati kada su u selu čuli majčino zapomaganje. Padala je kiša, a nesrećna žena je bosonoga banula komšijama na vrata.

Izbezumljeno je tražila pomoć i ponavljala: “Srećko je u komi, Srećko je u komi”. Kad je komšinica ušla u kuću strave i svedočila jezivom prizoru bratoubistva.

Nesrećni Srećko je bio uboden nekoliko puta nožem u stomak od čega je najverovatnije preminuo na licu mesta. Pozvala je policiju i hitnu pomoć, ali nesrećnom 51-godišnjaku nije bilo pomoći.

“Dvojica braće živela su u trošnoj kućici od tridesetak kvadrata zarasloj u žbunje. Starija sestra im je udata u Beogradu i ovde je retko dolazila. Komšije su je jedva dobile na telefon da joj saopšte stravične vesti.”

“Jedan brat živi im u Pločama. Nikad nije dolazio u posetu majci, potpuno se od njih otuđio. A da sve bude još tragičnije, dvojica braće su im umrla ne tako davno.”

Mlađi brat, Mate, preminuo je neposredno pre korone, krajem 2019. godine. Bio je strašno iscrpljen, nije želeo da se leči u bolnici, nego je došao kući i umro, a drugi se predozirao u Pločama, našli su ga mrtvog”, prepričali su meštani tužnu sudbinu porodice.

Porodica je bila u evidneciji Centra za socijalni rad.

“Neku naknadu su i primali, ali nisu znali da upravljaju novcem. Sve se trošilo za drogu i alkohol”, ogorčeni su u Borovcima.

Meštani se prisećaju da im je Ministarstvo branitelja ne tako davno na račun ubijenog Srećka koji je imao status hrvatskog branitelja dalo 10.000 kuna da naprave kupatilo i sanitarni čvor, ali oni su taj iznos potrošili na svoje zavisnosti, a ne za ono što im je potrebno za normalan život.

Dok im je otac bio živ nekako su funkcionirali, ali kad je on umro, sve je pošlo naopako. Otac im je radio u “Luci Ploče”, davali su im stan čak dvaput, ali nisu ga otkupili niti su plaćali račune pa su se morali iseliti.

Onda su se vratili ovde u staru kuću u Borovcima. Tu su poslednjih dvadesetak godina živeli u potleušici u kojoj je sada ostala sama majka ubice i ubijenog. I nju su policajci tokom kriminalističke obrade detaljno ispitivali kao relevantnog svedoka stravičnog ubistva.

Nakon što je uviđaj završio, vratili su je u kuću gde se dogodio zločin. Ona će u njoj morati nastaviti živeti. Nakon ovog zločina ostaje činjenica da je nadživela dvojicu sinova, a treći bi mogao zatvršiti u zatvoru.

“Nečuveno je šta se dogodilo u ovom malom selu”, poluglasno su komentirali u Borovcima, mestu koje je poslednjih decenija poznato široj javnosti po terapijskoj zajednici za lečenje zavisnika u sklopu udrugženja “Zajednica Pape Jovana XXIII.”.

Nažalost, porodici Krstičević nije bio pomoći.

“Ubijeni Srećko je imao braniteljski status, pa se nadamo da će mu dostojanstven pogreb platiti Ministarstvo branitelja. Na to ima pravo po zakonu”, zaključili su meštani Borovaca.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar