Siniša Mali sa Fergusonom: Velika Britanija je osmi najveći investitor u Srbiji (FOTO)

On je na svom Instagram nalogu objavio da je "u poslednjih deset godina robna razmena Srbije i Velike Britanije je gotovo trosturko uvećana"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram / mali_sinisa

Ministar finansija Siniša Mali imao je danas sastanak sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije u Srbiji  Edvardom Fergusonom, sa kojim smo razgovarali o mogućnostima razvoja dalje saradnje dve zemlje.

On je na svom Instagram nalogu objavio da je “u poslednjih deset godina robna razmena Srbije i Velike Britanije je gotovo trosturko uvećana, a najaveći nivo izvoza i uvoza zabeležen je 2022. godine”

“Ocenili smo da je to rezultat Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, potpisanog sredinom 2021. godine.

Velika Britanija je osmi najveći investitor u Srbiji budući da je u periodu od 2010. do 2022. godine u Srbiju uložila oko 1,3 milijardi evra. Britanski investitori prisutni su u duvanskoj industriji, telekomunikacijama, nekretninama, finansijskom posredovanju, automobilskoj industriji. U Srbiji posluje više od 600 britanskih firmi i preduzetnika”.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar