IDF zauzele Hamasovo uporište u naselju Radvan u gradu Gazi

Izraelska 401. oklopna brigada izvršila je raciju na glavnu zgradu uporišta, locirajući bunker dubok 20 metara koji Hamas koristi kao komandni centar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su nedavno zauzele Hamasovo uporište u naselju Šeik Radvan u gradu Gazi.

Kako je izraelska vojska navela, Hamasova takozvana istočna ispostava sastoji se od 37 zgrada u srcu civilnog naselja, okružena stambenim zgradama, školom i bolnicom, sa džamijom u kompleksu koja se koristi kao sastajalište za operativce Hamasa, preneo je Tajms of Izrael.

U saopštenju stoji da su „strateško“ uporište koristili Hamasov obaveštajni odsek i druge jedinice te militantne grupe da bi upravljali borbama u celom Pojasu Gaze.

Izraelska 401. oklopna brigada izvršila je raciju na glavnu zgradu uporišta, locirajući bunker dubok 20 metara koji Hamas koristi kao komandni centar, navele su IDF.

Bunker je imao odmorišta za komandante Hamasa kako bi dugo mogli da budu skriveni u njemu.

Izraelske trupe su, takođe, pronašle oružje i drugu opremu unutar podzemnog skrovišta.

U drugim oblastima uporišta, IDF su locirale još pet tunela, svaki dubok više desetina metara, koji su povezani preko podzemne mreže.

IDF je navela da je mreža tunela, takođe, bila povezana sa glavnim podzemnim bunkerom.

Snage elitne jedinice Šaldag ratnog vazduhoplovstva ušle su u jedan od tunela i borile se sa Hamasovim napadačima pod zemljom, navode IDF, dodajući da su „na kraju borbi svi teroristi eliminisani“, a mreža tunela uništena.Izvor: Rtv.rs, Times of Israel

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar