Australijanac je na lotou osvoji 40.000 dolara, a onda zažalio: Da je znao za ovo poklonio bi deci dobitak

Njegova sreća i uzbuđenje nisu dugo potrajali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/NY Post

“To je bilo potpuno neočekivano. Trebalo mi je nekoliko dana da shvatim šta se dogodilo. Razočaran sam, misliš da si osvojio nešto, kad ono…”, priča razočarani penzioner.

Bio je jako lep osećaj kad sam proverio svoje brojeve. Odmah sam nazvao porodicu i kazao im: Pakujte se, idemo na odmor”, priča Australijanac Frank Kemler (70), koji je na loto igri osvojio oko 40.000 dolara.

Ali, njegova sreća i uzbuđenje nisu dugo potrajali.

Frank je ubrzo saznao da je ostao bez penzije.

Loto dobitak koji mu je stizao u mesečnim ratama smatra se vrstom primanja, pa odjednom više nije bio kvalifikovan za penziju, piše NY Post.

– To je bilo potpuno neočekivano. Trebalo mi je nekoliko dana da shvatim šta se dogodilo. Razočaran sam, mislio sam da sam osvojio nešto, kad ono… – nastavlja Frank.

Tvrdi kako mu nije ponuđeno da dobitak preuzme odjednom.

– Sad moram da plaćam punu cenu lekova i poseta doktoru. Pre je to pokrivala penzija – priča Australijanac, koji želi da upozori ostale penzionere na ovu praksu.

Sav novac od loto nagrade mu je isplaćen, lova više ne stiže svakog meseca, ali kad je otišao u penziono da ponovo zatraži isplatu penzije, kazali su mu da su jako zauzeti i da će sve možda potrajati i šest meseci.

– Čovek bi pomislio da će me dobitak podmladiti, ali učinio je da zapravo ostarim – kaže Frank i nastavlja:

– Ljudi koji kupuju listiće lutrije… Nema upozorenja nigde. Niko vam ne kaže da možete ostati bez penzije. Da sam znao što znam danas, dao bih deci nagradu i zadržao bi svoju penziju – kazao je za kraj razočarani loto – dobitnik iz Australije.Izvor: NY Post

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar