Derbi Premijer lige razočarao: Junajted bunkerom izvukao vredan bod protiv Liverpula na uspavanom Enfildu

Utakmica je završena rezultatom 0:0

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/YT/ArenaSportTV

Osvetio se Mančester junajted za debakl od Liverpula prethodni put na “Enfildu”. Tada su Redsi uspeli da spakuju sedam golova protiv Crvenih đavola, a danas su uspeli da promaše sve i da ostanu na “nuli”, tako ispustivši prvo mesto na tabeli – 0:0.

Ovo je bod koji će se daleko više slaviti u Mančesteru, jer je Liverpul imao sijaset šansi i faktički igrao “viktorije” ispred gola gostujućeg tima. Međutim, to na kraju nije bilo dovoljno za tri boda.

I sama xG statistika govori da je Liverpul mogao da postigne čak tri gola danas. Već u 29. minutu je Virdžil van Dajk propustio prvu kada je gađao glavom, ali je golman Junajteda uspeo da ga zaustavi sjajnom odbranom.

U 59. minutu je Liverpul tražio i potencijalni penal zbog pada Dominika Soboslaja u kaznenom prostoru, na šta je Majkl Oliver odmahnuo rukom, a sedam minuta kasnije je Mohamed Salah proigrao Trenta Aleksandera-Arnolda, koji je šutirao pored leve stative.

Niz Liverpula prekinuo je Rasmus Hojlund svojim promašajem, da bi u 76. minutu i Luis Dijaz imao svoju šansu, ali je zaustavljen od strane Onane.

Za kraj je i Džo Gomez u 86. minutu uspeo da dočeka jedan centaršut u kaznenom prostoru, ali je poslao loptu pored svog gola. Rasla je paralelno i tenzija, pa je u samoj završnici sudija Majkl Oliver isključio Dalota zbog drugog žutog kartona.

Bunio se i tražio je aut za goste, što ovaj nije hteo da čuje, pa je zbog prigovora dodao i žuti, pa i crveni karton na to poznati sudija.

Stanje na tabeli je sada takvo da je Arsenal prvi sa 39 bodova, dok Liverpul deli drugo mesto sa Aston Vilom koja je na 38 poena. Mančester junajted je sada sedmi sa 28 bodova.



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar