Nije bitno ko je protivnik dokle god smo mi “pravi”: Piksi se oglasio pred žreb za EURO

Žreb počinje danas u 18 časova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/YT/SportalRS

Cela javnost u Srbiji s nestrpljenjem iščekuje žreb grupa za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, na kome će se posle 24 godina posta naći i reprezentacija Srbije.

“Orlovi” su, podsetimo, remijem protiv Bugarske u Leskovcu (2:2) izborili odlazak na kontinentalno takmičenje, gde će u subotu od 18 časova saznati rivale u preliminarnoj fazi, kao i iz koje će grupe krenuti u borbe za osminu finala.

Ovim povodom oglasio se i selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi.

– Ne mogu po imenima: volim ovo, a ne želim ovo… Ko god da dođe u grupu, moraćemo da igramo. Svi šeširi imaju kvalitet. Prvi, naravno – najmoćnije fudbalske sile i tu nema priče. Od drugog, trećeg i četvrtog šešira ne vidim neku veliku razliku, sve je tu negde podjednako i ko god da nam dođe, na nama je da se spremimo najbolje što možemo. Ima vremena za sve, da se analizira i protivnik i sve druge stvari- rekao je Piksi za Sportski žurnal.

ŠEŠIR 1: Nemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija, Engleska.

ŠEŠIR 2: Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunija, Austrija.

ŠEŠIR 3: Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka Republika, Holandija, Hrvatska.

ŠEŠIR 4: Italija, SRBIJA, Švajcarska, plej-of 1 (pobednik finala A Lige nacija: Poljska/Estonija-Vels/Finska), plej-of 2 (pobednik finala B Lige nacija: Izrael/Island – BiH/Ukrajina), plej-of 3 (pobednik finala C Lige nacija: Gruzija/Luksemburg – Grčka/Kazahstan).

Poruka selektora je jasna, nije bitno protiv koga igramo dok smo mi “pravi”. Ovo je mentalitet koji uvek mora da bude prisutan, a neka drugi razmišlajju da li bi im bilo prijatno da im baš Srbija zapadne iz “najlošijeg” šešira.Izvor: Objektiv.rs, Republika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar