“Ovaj rođendan dočekujem sam, prvi put bez mog sina”: Prva ispovest Mirka Kodića o smrti sina

Ispričao kako se nosi sa ovim velikim bolom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube/NOVA.RS

Sin našeg najpoznatijeg harmonikaša Mirka Kodića, Aleksandra Kodić, preminuo je iznenada 28. oktobra, a muzičar je prvi put nakon gubitka sina progovorio o bolu koji ne prolazi,

Muzičar je istakao da rođendan ove godine neće slaviti i da do daljnjeg neće biti nikakvog veselja, kao i da je pitanje da li će ikad ponovo biti onaj stari.

– Moj sin je otišao i ja tu više ništa ne mogu da promenim. Tako je, kako je. Ipak, muzika je tu da pomogne čoveku kad treba, da razveseli, da pruži utehu kad je potrebno, ma za sve. Tako ću ja uskoro da imam prvi nastup, ali mislim stalno na sina – priča harmonikaš i dalje nastavlja:

– Mislio sam da ne treba dugo da nastupam, da pevam, ali sam onda dobro razmislio. Stao sam i palo mi je na pamet da bi moj Aleksandar hteo da pevam, da sviram. Ne bi hteo da me obuzme tuga. Ovaj rođendan dočekujem sam, prvi put bez mog sina, i to me boli. Umesto da slavimo svi zajedno, ja mislim na Aleksandrov grob – ispričao je Kodić i dodao:

– S druge strane, osećam da je negde tu, da nikad i nije otišao i to mi daje neku utehu. Bol za detetom nikad ne može da prođe, to je činjenica, ali je bitno da nastavimo život sa shvatanjem da se sve dešava iz nekog razloga. Naše je samo da to razumemo i prihvatimo onako kako možemo i moramo. Ne želim previše da pričam na ovu temu. Ova bol je samo moja i ne ide da sad detaljišem po medijima previše o svemu ovome. Veliki deo svega ovoga čuvam samo za sebe – istakao je Mirko Kodić.

Prvi nastup nakon porodične tragedije, Mirko će posvetiti prerano preminulom sinu.

– To veče je ugovoreno mnogo ranije. U svoj svojoj boli ću izaći na tu binu i posvetiti svom sinu Aleksandru to vreme koliko budem na njoj. Znajući koliko je moj Aleksandar voleo sevdah, nikad mi ne bi oprostio da se ne pojavim i zasviram, a verujem da ima ljudi koji će reći: “Čekaj, kako može da peva, a sahranio je sina!” Pevaću od srca upravo njemu i za sve one koji dođu da uživaju u muzici. Nije ovaj nastup nikakav vašar, već pristojna manifestacija posvećena prelepoj muzici – rekao je harmonikaš za Republiku.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar