Srpski trkači oborili rekord i pobedili u trci kroz pustinju Atakama

Fantastičan rezultat

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/SAM7682

Za svega 34 sata i 55 minuta, srpski tim je istrčao trku dugu 500 kilometara kroz najsuroviju pustinju na svetu, Atakama, čak dva sata brže od zvaničnog rekorda i odneo pobedu u jednom od najzahtevnijih izazova na svetu.

Naši trkači su uspeli da postave novi rekord, savladaju 500 kilometara nepoznatog terena, izdrže sve prepreke, prođu visinske razlike od nula do čak 3.500m nadmorske visine i iza sebe ostave 15 ekipa iz čitavog sveta.

U samom finišu, srpski tim od 14 članova je ruku pod ruku došao do cilja, simbolizujući da je pobeda rezultat udruženih napora i timskog rada trkača i supporta.

„Zadovoljni smo i srećni, iako smo delom i dalje u neverici šta se desilo i šta smo uradili. Vrlo smo ponosni na uspeh našeg tima. Uvek volim da napomenem koliko je bitno zajedništvo i tim. Bez tima i podrške, ovo ne bi uspelo. Možda nismo ultrabrzi kao neki od takmičara ovde, ali se ističemo po izuzetnom timskom duhu i pojedincima koji su spremni da reše sve izazove koji se pojave“, ističe nakon pobede Aleksa Jovanović, kapiten adidas Runners Belgrade trkačkog kluba.

U trci od Ikikea do San Pedra, jedino pravilo je da trkači moraju da stignu od starta do cilja trčeći u najkraćem mogućem vremenu, a pronalaženje prečica koje skraćuju put i štede vreme je dozvoljeno, omogućavajući takmičarima da ostvare prednost.Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar