Most u Mrčajevcima završen tri meseca pre roka i pušten u saobraćaj

Ministar je zahvalio svim građanima na strpljenju i izvođaču radova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Goran Vesić

Novi most preko Zapadne Morave u Mrčajevcima, umesto starog koji je srušen u junskim poplavama, završen je pre roka i pušten u saobraćaj, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić koji je juče obišao most.

“Tri i po meseca pre roka, a rok je bio 5. mart, kompanija Loteks je završila posao i dobili smo novi most, umesto onog koji je srušen u junskim poplavama”, konstatovao je Vesić.

On je naveo da je prvi dopis koji je dobio kao ministar bio upravo od Grada Čačka, sa zahtevom za hitnu obnovu mosta u Mrčajevcima, koji je bio u veoma lošem stanju, pa je tada i zabranjen prelazak kamiona.

“Tada je vlada izdvojila 500 miliona dinara i uplatila Čačku za obnovu. Oni su uradili projekat rekonstrukcije, počeli i pripremne radove, ali je u junskim poplavama most potpuno srušen. Morali smo da radimo novi projekat, da obezbedimo dodatnih oko 225 miliona dinara, i novi most koštao je ukupno 725 miliona dinara”, rekao je Vesić.

Dodao je da je novi most raspona većeg od 100 metara i nosivosti više 60 tona.

“To pokazuje da možemo zajedno da radimo, država i grad Čačak, na zadovoljstvo građana”, naveo je ministar.

Zahvalio je svim građanima na strpljenju, svestan da su imali mnogo problema da dođu do svojih njiva, kao i izvođaču radova.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar