“Posebno sam izrazio zahvalnost Kipru i predsedniku Nikosu Hristodulidisu na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije” (FOTO)

Predsednik Kipra boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, i danas je imao sastanak sa predsednikom Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka, obratio se medijima sa predsednikom Republike Kipar Nikosom Hristodulidisom koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, nakon čega je na svom Instagram nalogu napisao:

– Danas smo nedvosmisleno potvrdili da želimo dodatno da unapredimo bilateralne odnose i međusobnu saradnju i posebno sam izrazio zahvalnost Kipru i predsedniku Nikosu Hristodulidisu na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, poštovanju međunarodnog prava, Povelji UN i Rezoluciji 1244, što je istovremeno i nepromenjiva politika Srbije prema Kipru.

Posebno sam zahvalio na podršci EU putu Srbije, a razgovarali smo i o jačanju saradnje od razmene usluga i roba do turizma, kao i u brojnim drugim oblastima poput energetike i odbrane, kulture, sporta, nauke i inovacija.

Želim da ohrabrim i investitore sa Kipra da dodatno razmisle o Srbiji kao destinaciji za ulaganje. Ovde mogu da se osećaju kao kod svoje kuće, jer se i mi tako osećamo u ovoj prijateljskoj zemlji – napisao je Vućić.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar