“Kipar je istinski prijatelj naše zemlje!”: Vučić i Hristodulidis su se obratili javnosti nakon sastanka (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas dočekao predsednika Kipra Nikosa Hristodulidisa ispred Palate Srbija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Nakon Vučića medijima se obratio predsednik Hristodulidis, zahvaljujući se na dobrodošlici.

– Mi Srbiju smatramo veoma bliskom, politički, istorijski…Moramo raditi više u oblasti turizma, ali i u mnogim drugim oblastima- reako je predsednik Kipra.

On je podsetio da je već dosta puta bio u poseti Srbiji, dok je bio ministar, kao i da je zahvalan Srbiji na stavu koji ima o rešavanju Kiparskog pitanja.

– Razgovarali smo i o dijalogu Beograda i Prištine, naš stav ne može da se promeni, mi stojimo uz suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije – istakao je Hristodulidis, kao i da smatra da je Srbija preduzela velike korake ka evropskim integracijama i da će Kipar biti najveća podrška Srbiji na tom putu.

Obraćanje predsednika Srbije

Predsednik Srbije je nakon sastanka sa Hristodulidisom istakao da je Kipar istinski prijatelj naše zemlje.

– Kipar je istinski prijatelj naše zemlje i mi smo istinski prijatelji narodu i kiparskoj državi. Predsednik je veliki prijatelj Srbije, ponosni smo i srećni što je gost naše zemlje. Želim vam da se osećate kao kod svoje kuće – rekao je Vučić i dodao da mu se posebno zahvalio na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije.

– Imali smo danas priliku da u detalje upoznam predsednika Kipra o toku dijaloga sa Prištinom i sa željom Srbije da se problem rešava dijalog, ali i na probleme sa kojima se suočava zbog politike sile i rušenja međunarodnog prava – istakao je Vučić.

Najavio je da će u narednih 48 sati biti predstavljena i naša dostignuća u oblasti vojske koja su ostvarena u saradnju sa Kiprom.

Vučić je zahvalio i na stalnoj podršci Kipra Srbiji na “evropskom putu”. Najavio je i da će biti potpisana i tri sporazuma iz oblasti inovacija i nauke, obrazovanja i saradnji diplomatskih akademija. Razgovarali su i kako podići turističke posete između dve zemlje.

– Želeo bih i da ohrabrim investitore sa Kipra da razmisle o Srbiji kao destinaciji za svoja ulaganja. I u oblasti energetike postoje elementi moguće saradnje u budućnosti kroz projekat Ist med. Za nas je još važna i saradnja u oblasti odbrane, gde više godina imamo uspešnu saradnju i verujem da takvu vrstu saradnje možemo da unapredimo. U narednih 48 sati ću vam predstaviti i značajna nova vojna dostignuća i šta smo zajedno radili s našim kiparskim prijateljima – ističe Vučić i dodaje da Srbija voli kiparski narod i doživljava ih kao braću.

Vučić se još jednom zahvalio na podršci predsedniku Hristodulidisu i zamolio da češće dolazi u Srbiju.

Foto: Printscreen/TV Pink

Nakon plenarnog sastanak članova delegacija Republike Srbije i Republike Kipar, date su izjave za medije.

Nakon svečanog dočeka usledio je sastanak dvojice predsednika Vučića i Hristodulidisa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas dočekao predsednika Kipra Nikosa Hristodulidisa ispred Palate Srbija.

Gost sa Kipra je dočekan uz najviše državne počasti, uz gardu Vojske Srbije i crveni tepih, a u delegaciji Srbije koja je dočekala Hristodulidisa su ministri odbrane i spoljnih poslova Miloš Vučević i Ivica Dačić.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar