Stravična smrt kod Šapca: Lovac se sapleo i upucao, drugovi ga našli mrtvog pored puške

Na svom profilu na Fejsbuku koliko prošle nedelje pohvalio se bogatim ulovom zečeva i fazana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Hubert Stieve

U lovu na fazana u šumi u mestu Duvanište juče je tragično nastradao M.J. (52) iz Jevremovca kod Šapca. Njegovo beživotno telo su oko 9 sati pronašle kolege iz grupe sa kojom je ujutro krenuo u lov.

– Bio je u grupi sa još osam lovaca koji su začuli jedan pucanj nakon što su prešli prugu. Pomislili su da je pucano na divljač, a posle izvesnog vremena pošto se nije odazivao niti javljao na telefon vratili su se nazad i zatekli ga mrtvog. Puška je bila na zemlji pored tela – naveo je izvor.

Zatečeni stravičnim prizorom lovci su obavestili policiju, na čiji poziv je na mesto nesreće izašla ekipa hitne službe Doma zdravlja iz Prnjavora. Dežurni lekar je mogao samo da konstatuje smrt.

– Čovek je ležao u neprirodnom položaju, imao je veliku ranu na vratu koja je nastala opaljivanjem oružja iz neposredne blizine. Tom prilikom povređeni su krvni sudovi koji dovode krv do mozga, pa je u roku nekoliko sekundi ostao bez krvi najpre u glavi, a potom i celom organizmu i nije mu bilo spasa – rekli su u hitnoj pomoći.

Još se ne zna kako i zašto je puška opalila pošto na nepripustačnom i šibljem obraslom terenu nije bilo očevidaca. Pretpostavlja se da se M.J. sapleo u ostruzi i nesrećnim slučajem sam sebe upucao, a tragediju će rasvetlili rezultati forenzičke istrage i obdukcije koju je naredilo Više javno tužilaštvo u Šapcu.

M.J. je bio porodičan čovek i iskusan lovac. Na svom profilu na Fejsbuku koliko prošle nedelje pohvalio se bogatim ulovom zečeva i fazana. Tragedija je potresla meštane prigradskog naselja Jevremovac gde je živeo, kao i lovce iz Udruženja u Lipolistu gde je bio učlanjen.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar