Vučić uručio Grenelu Orden srpske zastave prvog stepena (VIDEO)

"Sa ponosom i zahvalnošću mogu da kažem da uručujem orden prijatelju Srbije", rekao je predsednik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden srpske zastave prvog stepena bivšem izaslaniku Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričardu Grenelu za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Vučić je na Sretenje, 15. februara, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovao zaslužne pojedincima i institucije, među njima je bio i Grenel, ali nije bio u mogućnosti da prisustvuje ceremoniji uručivanja odlikovanja.

– Sa ponosom i zahvalnošću mogu da kažem da uručujem orden prijatelju Srbije. Objektivnost, intelekatualno i političko poštenje. Danas odajući priznanje ponovo potvrđujemo našu nepokolebljivu posvećenost razvoju odnosa Srbije i SAD. Ambasadore Grenelu, hvala vam – kazao je predsednik Vučić pre uručivanja.

– Hvala vam mnogo, drago mi je da vas vidim. Zaista sam počastvovan. Kao što znate, ja volim ljude ovde – naveo je Grenel.

Podsetimo, Grenel je bio američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine u vreme administracije Donalda Trampa.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar