Otkriven Benksijev PRAVI IDENTITET: Tužba protiv umetnika navodno rešila misteriju?

Novinar Ričard Iden, jedan od urednika Dejli mejla, tvrdi da je Benksi pseudonim kojim se koristi 53-godišnji Robin Ganingem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Reuters

Izgleda da je konačno rešena misterija ko se krije iza imena Benksi, pseudonima jednog od najpoznatijih umetnika današnjice, čija dela već nekoliko decenija privlače pažnju javnosti.

U tužbi piše ime prvooptuženog

Benksi je do sada uspeo da sakrije svoj pravi identitet, no, čini se da će se to uskoro promeniti. Britanska kompanija za izradu čestitki podnela je tužbu za klevetu Visokom sudu pravde u Londonu protiv „umetnika poznatog kao Benksi“.

Novinar Ričard Iden, jedan od urednika Dejli mejla, tvrdi da je Benksi pseudonim kojim se koristi 53-godišnji Robin Ganingem. Ispostavilo se da je on verovatno u pravu, budući da je upravo to ime navedeno u gore pomenutoj tužbi.

Ganingemovo ime učestalo se koristilo kada se nagađalo o stvarnom identitetu poznatog umetnika. Ganingem je iz Bristola, Benksijevog rodnog grada. Veruje se da će pravi Benksi biti primoran da se zbog tužbe pojavi na sudu i time otkrije da je on u stvari Robin Ganingem, prenosi Index.

Njegova dela dostižu milionske cifre

Benksija nazivaju britanskim nacionalnim blagom, a njegova dela ulične umetnosti krase ulice Londona, Pariza, Ukrajine… Njegovi radovi redovno dosežu cene od nekoliko miliona funti, no, javnost još uvek ne zna kako slavni umetnik zapravo izgleda ni koje mu je pravo ime.

Jedno od njegovih najpoznatijih dela, „Devojka s balonom“, nedavno je na aukciji prodato za 1,5 miliona evra, što je triput više od prvobitne procene.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar