Predstavu “Drveće pleše” beogradska publika će moći da gleda u Studentskom parku

Ova predstava ušla je u multimedijalnu knjigu „Otisci prirode“ kao jedna od priča o klimatskim promenama i borbi umetnika za klimatsku pravdu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto; Printscreen/You Tube

Predstava Dah teatra „Drveće pleše“ publika će moći da pogleda u subotu, 7. oktobra 2023. od 20.00, u Studentskom parku u Beogradu.

Ova predstava ušla je u multimedijalnu knjigu „Otisci prirode“ kao jedna od priča o klimatskim promenama i borbi umetnika za klimatsku pravdu.

Globalni pokret koji pokazuje uticaj životne sredine i klimatskih promena na zajednice i sukobe širom sveta, pokrenule su Asocijacija za izgradnju mira u životnoj sredini i Ženevska mirovna platforma – Zajednica prakse za životnu sredinu, klimu, konflikt i mir [ECCP].

Knjiga će biti predstavljena na COP28 – 28. Konferencija o klimatskim promenama Ujedinjenih nacija, koja se održava u decembru 2023. godine u Dubajiu.

„Otisci prirode“, koristeći umetnost kao platformu za razmišljanje, svedočenje i razgovor, višejezična je, multimedijalna „knjiga priča“ u kojoj se naglašava kritična potreba da se pitanja mira i sukoba stave u centar pažnje tokom pregovora o klimatskim promenama.

Biće objavljena prvenstveno kao virtuelna galerija (sa vizuelnom umetnošću, ilustracijom, animacijom, fotografijom, poezijom, snimljenim performansima, fotografskim prikazima skulpture, slikama visoke rezolucije i sl).

Jedna od priča je i o projektu „Drveće pleše“, u režiji Jadranke Anđelić i Dijane Milošević, koja je plesno-pozorišna predstava, na otvorenom, a bavi se važnošću očuvanja drveća. Realizovana je u saradnji sa Institutom za umetničku igru u Beogradu.

Pored izvođača uključuje video radove i komponovanu muziku, a ima za cilj da senzibilizuje publiku i podstakne inicijative u odbrani od prekomerne seče drveća.Izvor: danubeogradu.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar