Otvoren 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2023”

Ministar odbrane Miloš Vučević je istakao da je na ovom sajmu predstavljeno više noviteta nego na prethodnim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Milos Vucevic

Na Beogradskom sajmu danas ej otvoren 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2023”, na kome učestvuje 154 izlagača iz celog sveta.

Ministar odbrane Miloš Vučević je istakao da je na ovom sajmu predstavljeno više noviteta nego na prethodnim, što potvrđuje stalan i kontinuiran napredak naših odbrambenih tehnologija.

Foto: Instagram/Milos Vucevic

Izloženo je više novih protivavionskih i protivdronskih sistema, bezposadnih, zemaljskih i vazduhoplovnih platformi, kao i brojnih tipova nove municije poboljšanih karakteristika.

Između ostalog, predstavljena je Nora B52 NG, za koju je rečeno da predstavlja najmoćnije, potpuno automatizovano artiljerijsko oruđe vatrene podrške, kalibra 155 mm, maksimalne brzine vatre četiri metka u minuti.

Vučević je najavio unapređene verzije odbrambenih vozila Lazar i Miloš, novu modularnu automatsku pušku, kalibara 6,5 i 7,62 mm, kao i nove snajperske puške.

Foto: Instagram/Milos Vucevic

Najavljena je i nabavka novog Erbasovog transportnog aviona C-295, nabavka još helikoptera i radara velikog dometa.

Ministar je podsetio da je ove godine na sajmu prisutno više od 30 visokih stranih delegacija i preko 7.000 profesionalnih učesnika i posetilaca.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar