RHMZ objavio do kada će padati kiša u Srbiji: Vodostaji reka u dramatičnom porastu

Na oblastima Homolja, Srema, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji očekuje se kratkotrajna kiša u količini od 10 do 20 milimetara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Unsplash/Todd Diemer, Pixabay/Free-Photos

U većem delu Srbije danas su prognozirane opasne vremenske pojave, jer je na snazi žuti i narandžasti meteoalarm, praćen kišom i grmljavinom. Samo se u Bačkoj i Banatu ne očekuje posebna pripravnost, najavljuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kako navode, tokom jutra i prepodneva obilnija kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, uz količinu od 10 do 30 mm, lokalno i više.

„Kratkotrajno jačih pljuskova biće i u regionu Homolja. U ostalim krajevima slabljenje intenziteta, a od sredine dana u većem delu Srbije i prestanak padavina, osim na jugozapadu, gde će se kiša zadržati veći deo dana“, dodaju iz RHMZ.

Najviša dnevne temperature kreću se od 12 na Kopaoniku do 27 stepeni Celzijusa na Paliću i Negotinu.U Beogradu danas najviša dnevna temperatura biće 23 stepena.

Na oblastima Homolja, Srema, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji očekuje se kratkotrajna kiša u količini od 10 do 20 milimetara.

Ipak, srednji i južni Banat, Negotinska Krajina i deo centralne Srbije ostanuće suvi.

U Beogradu je takođe oblačno, a u nekim delovima grada mogući su kišni padavine i pljuskovi sa grmotevinom.

Do sredine dana se očekuje prestanak padavina u većem delu zemlje, osim na jugozapadu gde će kiša trajati veći deo dana.

Hidrometereološko upozorenje

Na rekama Kolubari i Jadru sa njihovim pritokama, na Limu, gornjem toku Zapadne Morave, Đetinji, Skrapežu, Moravici, Bjelici, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi, Peku i Timoku očekuje se uzlazene tendencije vodostaja tokom 24/25. septembra.

Ipak, ovi vodostaji neće dostići kritične nivoe za upozorenje.

Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar