Bačene bombe na tri srpske kuće na Kosovu i Metohiji

Pripadaju predstavnicima i rukovodiocima Srpske liste

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Pixabay/G.C.

Tokom noći u Кosovskom Pomoravlju bačene su tri bombe na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske liste kako bi se oni zastrašili i naterali da napuste svoja ognjišta a sve sa ciljem etničkog čišćenja Srba koje Кurti kontinuirano sprovodi, navodi se u pisanoj izjavi direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Prvo je oko 02:30 bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove “Pčelica maja”. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodica na svu sreću dobro.

U isto vreme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamenik gradonačelnika opštine Ranilug. I ovde je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povređen.

Tokom noći eksplozivna naprava je bačena na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije.

– Reč je o brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste koji dolaze svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Кurtija da će Srbi i Srpska lista da “pate i plate”. Кurti je svoj naum počeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada vidimo i da su na tri srpske kuće bačene bombe – kaže direktor Kancelarije za KiM Petar Petković:

– Očekujemo da se ovi mučki napadi na predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže, jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta. Кancelarija će o ovim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike jer se ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako shvatiti – ističe Petković.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar