Manekenku za kojom su svi uzdisali, muž maltretirao godinama : Linda Evangelista otvorila dušu

"Shvatila sam da sam možda u pogrešnoj vezi. Lakše reći nego učiniti - napustiti nasilnu vezu. Ne radi se samo o tome da kažete 'želim razvod, vidimo se'... to ne funkcioniše tako.", priznala je manekenka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube

Linda Evangelista (58), bivši kanadski supermodel, javno je progovorila da je bila žrtva nasilja od strane bivšeg supruga, te poslala snažnu poruku podrške žrtvama koje prijavljuju nasilje i seksualno zlostavljanje.

Supermodel je priznala da je bila zlostavljana u svom petogodišnjem braku sa Žeraldom Marijem, sa kojim je bila u bračnoj zajednici od 1987. do 1993. godine.

“Shvatila sam da sam možda u pogrešnoj vezi. Lakše reći nego učiniti – napustiti nasilnu vezu. Ne radi se samo o tome da kažete ‘želim razvod, vidimo se’… to ne funkcioniše tako. Ali znao je da ne sme da dira moje lice, koje mu je donelo novac”, rekao je Evanđelista, prenosi Dejli mejl.

Nekoliko žena optužilo je Marija 2020. godine za silovanje i seksualno zlostavljanje, a Evanđelista je priznala da je verovala njihovim tvrdnjama, hvaleći njihovu “hrabrost i snagu“. Otkrila je da su joj dali hrabrosti da progovori, ali da su joj njihove optužbe slomile srce.

“Volela bih da pravda bude zadovoljena i da takvi ljudi dvaput razmisle i uplaše se, a da žene znaju da nisu same”, rekla je ona.

Ona je ranije rekla da je zbog svog iskustva verovala devojkama koje su ga prijavile za silovanje i seksualno zlostavljanje 1980-ih i 1990-ih, dok je radio za Elite u Parizu.

“Tokom moje veze sa Žeraldom, nisam znala ništa o tim seksualnim optužbama, pa nisam mogla da pomognem tim ženama. Slušajući ih sada, i na osnovu sopstvenog iskustva, verujem da govore istinu. Srce mi se slama jer su to rane koje možda nikada neće zarasti i divim se njihovoj hrabrosti i snazi”, rekla je ona ranije za Gardijan.

Mari je optužen za silovanje najmanje 13 manekenki, od kojih su neke bile maloletne, sa samo 14 godina. Francuski tužioci su u februaru zatvorili istragu jer je za navodne zločine trebalo predugo da budu procesuirani prema francuskom zakonu koji postavlja vremenska ograničenja za zločine koji će biti suđeni na sudu.Izvor: Daily Mail

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar