“Odvaja se od velikana”: “Strašan tekst” Australijan opena o Novaku Đokoviću

Pobrojali su u Melburnu sve rekorde koje je u međuvremenu Srbin oborio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube

Samom činjenicom da su u naslov stavili da se “Novak Đoković odvaja od velikana”, jasno govori da je Australijan open još jednom potvrdio da je srpski teniser najveći ikada!

Tekstom na zvaničnom sajtu poručili su da Novak u Melburn 2024. stiže po svoji rekordni 25. Grend slem trofej kojim će se osamiti na vrhu liste, računajući i muškarce i žene. Podsetimo, jedino još Margaret Kort ima 24.

Podsetili su i na rekorde koje je Đoković oborio. Najpre da je trijumfom na US Openu postao jedni igrač koji je četiri puta u jednoj sezoni uzeo tri GS. Takođe, dodaju i da je postao najstariji šampion US opena sa 36 godina i tri meseca.

Finale u Njujorku bilo je njegovo 36. rekordno kada su u pitanju GS u Open eri. Ujedno je i prvi igrač koji je 10. put igra finale US Opena.

Nastavljaju da notiraju rekorde i brojke koje su u Novakovom vlasništvu, da bi za kraj dodali da je njegova stopa uspeha u Open eri na neverovatnih 89,4 odsto kada su u pitanju GS.

Na kraju, svima je jasno koliko će Australijan open sledeće godine biti veoma važan, pre svega zbog činjenice da bi Novak iza sebe mogao da ostavi i Margaret Kort.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar