Oglasio se MUP o slučaju iz Kragujevca: “Dečak je pre odlaska u školu uzeo lek iz kućne apoteke”

Policija je obavila razgovor sa dečakom i njegovom majkom, kao i sa babom i dedom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, nakon prijave da je desetogodišnjaku juče pozlilo po povratku iz škole i da je kod njega primećeno prisustvo trovanja opijatom, dosadašnjim radom utvrdili su da je dečak popio lekove koje je, kako se sumnja, prethodno uzeo iz kućne apoteke njegovih babe i dede.

Policija je obavila razgovor sa dečakom i njegovom majkom, kao i sa babom i dedom kod kojih je boravio pre odlaska u školu, a koji su rekli da je dečak ranijih dana bio bolestan, zbog čega je koristio lekove protiv temperature.

Obavešteno Više javno tužilaštvo

Takođe, obavljen je razgovor sa roditeljem jednog od učenika škole, zbog plasiranja neproverenih informacija da je dečaku neko dao bombone sa opijatima, kao i sa ostalim zaposlenima u školi i svedocima, koji nisu potvrdili takve navode. Ovim je isključena mogućnost da je izvršeno krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga, odnosno da je maloletnik došao u posed opijatima od strane druge osobe.

O dečakovom stanju policija je obaveštena juče od strane Kliničkog centra u Kragujevcu, gde je dečak brzom reakcijom školskog policajca i zaposlenih u školi vozilom Hitne pomoći dovezen na pregled. Policija je odmah preduzela sve mere i radnje i pojačala kontrolu u neposrednoj blizini škole koju dečak pohađa. O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Kragujevcu.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar