Izgovorio OVU REČENICU, pa aktivirao eksploziv: Stanarka iz zgrade u Smederevu čula poslednji razgovor

Očajni stanari zgrade u Smederevu u kojoj se muškarac razneo eksplozivom mole za pomoć, otkrili šta se desilo pre tragedije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ 192_rs

Stanari zgrade u Smederevu u kojoj je muškarac aktivirao više kilograma eksploziva i dalje se nisu vratili u svoje domove. Vidno uznemireni mole za pomoć kako bi se sprečila još veća katastrofa. Iz gradske uprave kažu da se nadaju da će se projekat obnove stanova i krovne konstrukcije zgrade završiti u najkraćem mogućem roku.

Nakon nesreće, koja se dogodila prošle nedelje u zgradi u Smederevu u kojoj je muškarac izgubio život, nema ni prozora, ni vrata. Sve je izbijeno. Vidi se samo gomila šuta i polomljene stolarije, a nesrećni stanari kažu da ih je zadesila prava katastrofa.

– Da sam se našla u kuhinji, mene bi staklo sve iseklo! Ovaj što je nastradao dolazio je tu da traži kiriju. Da traži da mu plaćaju. On nije ušao unutra, bio je ispred vrata. Stanar je govorio kao “platiću, platiću”, a on mu je rekao “Ti meni mnogo duguješ, mnogo mi ne daješ”. Išla sam uz stepenice i to sam čula – kaže stanarka Jelena.

Ističu da ne traže da im neko da nove stanove, već samo pomoć da saniraju štetu kako ne bi došlo do još veće katastrofe.

– Mi tražimo samo malu pomoć za gore gde je svetlarnik, jer je tu katastrofa. Juče su nam pomogli za taj najlon što smo stavili. Da je padala kiša, cela zgrada bi bila katastrofa – kaže Aleksandar, stanar.

Iz uprave grada nadaju se da će projekat za sanaciju biti odobren u najkraćem mogućem roku.

– Donete su odluke da se uradi analiza stanja kada su u pitanju same instalacije i nakon toga da se uđe u projektovanje sanirane štete. To se odnosi na četvrti i peti sprat i konstrukciju krova. Očekujem da ćemo u najkraćem roku dobiti projekat. Privremeno smo uradili neke stvari, uspeli smo da improvizujemo da voda ne pada u zgradu i verujem da ćemo u što kraćem roku završiti projekat i uspeti da pomognemo stanovnicima – kaže za “Prvu” Jovan Beč, gradonačelnik Smedereva.

Razneo se zbog kirije

Podsetimo, u četvrtak uveče oko 20.35 časova, u centru Smedereva, dogodila eksplozija kada se, prema prvim nezvaničnim informacijama, muškarac (57) razneo sa više kilograma eksploziva.

Na licu mesta je nastradao on čiji su delovi tela bili razbacani po ulici, a dvoje mladih, brat i sestra, zadobili su teške povrede. Mladić (25) je u eksploziji zadobio teške povrede oka, a prema prognozama lekara, on će na jednom oku trajno izgubiti vid. Devojka (22) ima višestruke posekotine na telu.Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar